Creative at heart

Al sinds ik me kan herinneren ben ik bezig geweest met het maken en creëren van dingen. Na de middelbare school heb ik een opleiding tot interieur-vormgever gevolgd. Daarna ben ik naar de Koninklijke Academie van beeldende kunsten gegaan om een opleiding tot interieurarchitect te volgen. Hier kwam ik erachter dat ik, naast dat ik graag zelf ontwerpen maakte, ook graag zelf mijn ontwerpen wilde uitvoeren. Daarom besloot ik mijn hart te volgen en een andere opleiding te gaan doen, namelijk goudsmeden. Hoewel interieurarchitectuur en goudsmeden lijken te verschillen, zie ik veel overeenkomsten en zijn ontwerpprincipes als verhouding, vorm en compositie universeel. Eigenlijk zijn vrijwel alle vormen terug te leiden naar de natuur, dit is dan ook een onuitputtelijke inspiratiebron voor mij.

Goudsmeden

In 2011 ben ik begonnen aan de opleiding tot goudsmid aan de Vakschool in Schoonhoven. Dit bleek een goede keuze, hier kon ik mijn creativiteit, geduld en perfectionisme goed in kwijt. De opleiding tot goudsmid heb ik in Juli 2014 met succes afgerond. Met mijn Meesterstuk ‘Dazzling Ring’, heb ik de eerste prijs van de Vakjury gewonnen.

Al tijdens mijn opleiding maakte ik enorm veel eigen ontwerpen voor sieraden en het was dan ook een logische keuze om voor mezelf te beginnen.
Lange tijd heb ik persoonlijke ontwerpen voor klanten gemaakt, naast mijn eigen collectie sieraden.
Tegelijkertijd haalde ik veel voldoending en uitdaging uit het meedoen aan ontwerpwedstrijden, vaak met succes.
(Onderaan deze pagina kun je een aantal van deze projecten zien.)

Creativity has no limits

Ideeën komen in verschillende vormen en in verschillende gebieden. Wat ik heb gemerkt is dat als ik in een creatieve flow kom, er vaak verrassende ontwerpen uitkomen. Om deze creatieve flow te stimuleren wil ik mezelf op dit moment geen beperkingen opleggen in het creatieve proces en zoveel mogelijk van mijn ideeën uitvoeren. Dit betekent dat ik meer 'One of a kind' sieraden maak, of sieraden in zeer beperkte oplage zodat ik in elk 'kunstwerk(je)' evenveel liefde, plezier en geduld kan stoppen. Ik geloof namelijk dat je dit terugziet in mijn werk, of dit nu sieraden of kunstfoto's zijn of iets anders. Mijn kunstfoto's zijn verkrijgbaar via https://christinedevogel.werkaandemuur.nl/nl

Masterpieces