Het creatieproces

Ruim 10 jaar ben ik aan het experimenteren geweest met het op een unieke manier vastleggen van bloembladeren. Door deze eigen manier van fotograferen en de zorgvuldig samengestelde composities van bloemblaadjes ontstaan bijna abstracte lijnentekeningen. Vaak al mooi in hun eigen natuurlijke kleur, soms extra bijzonder door de nabewerking in een andere kleur, waardoor het bijna röntgenfoto's lijken. Details die je normaal niet met het blote oog kunt zien in de blaadjes, worden door de uitvergroting opeens zichtbaar. 

Hoewel het bijna simpel lijkt, gaat er veel tijd zitten in het maken van één foto. Vaak ben ik er weken mee bezig. Van het selecteren van bloemen / bladeren, composities maken en fotograferen, tot en met de fotoselectie en nabewerking.

Certificate of authenticity

Om exclusiviteit te waarborgen en te zorgen dat je ook echt iets bijzonders aan de muur hebt hangen, zijn de foto's in gelimiteerde oplage verkrijgbaar.
Van elke foto worden er uiteindelijk maximaal 22 gedrukt (+2 Artist proofs). Elke afdruk wordt genummerd en gesigneerd. Ook ontvang je bij aankoop een Certificaat van echtheid. 

Formaten

Eén van de dingen die deze foto's zo mooi maakt is de enorme rijkheid aan details die zichtbaar wordt, door ze zo uit te vergroten. Om deze reden worden de foto's niet afgedrukt op een formaat kleiner dan 50x75cm (afhankelijk van de verhoudingen).
Grotere formaten kunnen in overleg worden geleverd. Ook is het plaatsen in een lijst op aanvraag mogelijk. 

Dragers

Foto op plexiglas

De kunstfoto's kunnen dus op verschillende formaten maar ook op verschillende materialen worden afgedrukt. Ik werk samen met een drukker die, net als ik, kwaliteit erg belangrijk vindt en hierin geen concessies doet.

Standaard zijn er 3 soorten plexiglas waaruit gekozen kan worden. Tevens is het mogelijk om de artprint in een lijst te laten plaatsen. Gezien dit maatwerk is, en er veel keuzes zijn hierin, is deze optie niet standaard in de webshop beschikbaar.

Heb je speciale wensen voor een afdruk of lijst? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Soorten plexiglas

Alle afdrukken op plexiglas worden geleverd inclusief ophangframe aan de achterzijde. De volgende 3 soorten plexiglas zijn standaard te bestellen via mijn webshop.

- MAT / ANTI REFLEX: De foto wordt afgedrukt op Fuji fotopapier. Hierna wordt uw foto verlijmd achter mat (anti reflex) plexiglas en geplakt op dibond. Door het anti-reflex plexiglas voor de foto, wordt alle spiegeling uit de foto weggenomen.

- MAXIMA HD: Een kunstfoto op plexiglas met Fujicolor Maxima papier. Het Maxima papier geeft nog diepere zwarten en helderdere kleuren. De afdruk wordt verlijmd tussen een plexiglas plaat aan de voorzijde en een dibond plaat aan de achterzijde.

- ULTRA HD: Deze variant gaat nog een stapje verder. Een afdruk op Fuji Maxima papier verlijmd tussen Tru Vue TruLife™acrylaat (museumglas) en dibond. De Intensiteit van het glanzende plexiglas, maar dan met minimale reflecties! Ook is deze optie voor 99% UV werend.

PROEFAFDRUK
Ik begrijp dat het lastig kan zijn om te bepalen of de kleuren in het kunstwerk mooi bij uw interieur passen. Ook kan er een afwijking zitten in het kunstwerk dat u op uw beeldscherm ziet t.o.v. de uiteindelijke afdruk.

Indien gewenst, kunt u een deel van een foto laten afdrukken (op 20x30cm) om beter te kunnen inschatten of de kunstfoto een goede match is met de ruimte waarin u het wilt hangen.

Deze afdruk zal op het gewenste materiaal afgedrukt worden. De kosten hiervoor verschillen per materiaaltype. Deze kosten zullen aan u berekend worden en indien u tot aanschaf over gaat van het totale kunstwerk, dan kunt u de proef-afdruk retourneren en zal deze in korting gebracht worden op het factuurbedrag. 
Mocht u hier gebruik van willen maken, neem dan contact met mij op!

Proefdruk Mat / Antireflex: €50,-
Proefdruk Maxima HD: €75,-
Proefdruk Museumglas/ Ultra HD: €85,-